SOS BOLONJEZE SA REZANCIMA - Predlog za rucak
SOS BOLONJEZE SA REZANCIMA
Predlog rucka koji moze biti i u restrikciji i van nje. Vrlo se jednostavno i brzo priprema. U ovom jelu cemo umesto spageta, testenina, koristiti rezance od sirovog kelja. Jer se u hrono ishrani testenine ne konzumiraju za rucak i veceru. Ovaj obrok je nutritivno i energetski bogat.
Potrebni sastojci: - 1 veca glavica crnog luka
- 2 paradajza
- 400g svinjskog ili govedjeg mlevenog mesa
- morska so
- biber
- bosiljak
- 1/2 srednje glavice kelja
Priprema sosa: U tiganju stavimo malo maslinovog ulja (extra virgin), na srednjoj vatri prodinstamo sitno isecen crni luk, dodati prstohvat soli. Kada luk omeksa dodamo meso, dobro da se izdinsta. Po ukusu zacinimo morskom solju i biberom. Kada je meso dobro izdinstano dodamo sitno isecen paradajz i ostavimo da se ukuva zajedno dok se ne napravi kao sos. U jelo dodati bosiljak, kao zacinsko bilje.
Kelj cemo dobro oprati, i 1/2 glavice iseci na rezance. Sipacemo sos na sredini tanjira i okolo reznace kelja, koje cemo posoliti sa prstohvatom soli. Rezanci ce nam posluziti kao spagete.
Prijatno!
Коментари
Постави коментар