Predlog rucka - Junetia sa pomfritom i povrcem
JUNETINA SA POMFRITOM I POVRCEM
Predlog jednog nutritivno energetski bogatog rucka. Kao sto vidite mozete jesti i nesto ovako poput pomfrita, samo sto naravno to nije krompir pomfrit. Jer svakako ne mozete kombinovati crvena mesa poput junetine sa krompirom ni kada ste van restrikcije. Tako da cemo nas pomfrit praviti od tikvice. Ovaj obrok mozete i u restrikciji i van nje.
Sastojci: - 350-400g junetine
- 1 manja tikvica
- 2 paprike
- 1 glavica crnog luka
- 1 paradajz
- 1 ipo kasiku maslinovog ulja (extra virgin)
- 1 kasicica morke soli
Priprema: Junetinu cemo staviti da je skuvamo sa 1/2 kasicice soli, kuvamo je dok ne omeksa i ne skuva se. Tikvicu cemo oljustiti i iseci na stapice kao za pomfrit i proprziti na zagrejanom tiganju sa 1 kasikom ulja i prstohvatom soli. Luk cemo iseci na snitove, a paradajz i papriku na komade, pa cemo ih prodinastati na blagoj vatri sa 1/2 kasike ulja i ostatkom 1/2 kasicice soli. Jelo cemo posluziti toplo.
Prijatno!
Коментари
Постави коментар