Predlog za rucak - Riblja salata


Salata sa filetom




               Jedan lagan rucak koji moze i u restrikciji i van nje. Daje dovoljno energije i nutritivno je bogat. Brzo i laku se sprema.

               Ja inace ribu jedem 2x nedeljno za rucak, i uvek gledam na to bude u nekoj zanjimljivoj kombinaciji. A varijacije su zaista razlicite. Kada spremam ribu to uglavnom bude u rerni, ispecena na pek papiru. Inace je u hrono ishrani dozvoljeno jesti je pecenu tako u rerni, na rostilju ili barenu. danas cemo je termicki obraditi u rerni.


Potrebni sastojci: -  2 srednja fileta soma ili oslica
                            - 1 srednja glavica zelene salate
                            - 1 krastavac
                            - 1 saka cherry paradajza
                            - 5 kolutova grilovanog plavog patlidzana
                            - morska so
                            - biber
                            - limunov sok
                            - maslinovo ulje (extra virgin)

Priprema:            Filet soma posoliti i pobiberiti, pa ga ispeci u rerni na 250 stepeni dok ne porumeni.  Kada se fileti prohladi iseci ga na kocke i staviti u ciniju. Povrce dobro oprati. Iseci na kocke salatu, grilovani plavi patlidzan (sa korom, ne treba je skidati) i krastavac (takodje sa korom). U ciniju dodati sve sastojke, posoliti jednom kasicicom morske soli, dodati malo maslinovog ulja i limunov sok ( prema ukusu). Sve zajedno dobro pomesati. Jelo se posluzuje hladno.

              Kolicine su proizvoljne, kao sto znate u hrono ishrani nemate ograniceno koliko cete pojesti. Ako vam je potrebno mozete slobodno i vise dodati.

              Ovo je jedan od ruckoa koji mozete unapred spremiti i poneti sa sobom.


                      
Prijatno!

Коментари

Популарни постови са овог блога

SLATKA PECURKA

integralne zitarice i kako se pripremaju od celog zrna