Predlog za rucak - Riblja salata
Salata sa filetom
Jedan lagan rucak koji moze i u restrikciji i van nje. Daje dovoljno energije i nutritivno je bogat. Brzo i laku se sprema.
Ja inace ribu jedem 2x nedeljno za rucak, i uvek gledam na to bude u nekoj zanjimljivoj kombinaciji. A varijacije su zaista razlicite. Kada spremam ribu to uglavnom bude u rerni, ispecena na pek papiru. Inace je u hrono ishrani dozvoljeno jesti je pecenu tako u rerni, na rostilju ili barenu. danas cemo je termicki obraditi u rerni.
Potrebni sastojci: - 2 srednja fileta soma ili oslica
- 1 srednja glavica zelene salate
- 1 krastavac
- 1 saka cherry paradajza
- 5 kolutova grilovanog plavog patlidzana
- morska so
- biber
- limunov sok
- maslinovo ulje (extra virgin)
Priprema: Filet soma posoliti i pobiberiti, pa ga ispeci u rerni na 250 stepeni dok ne porumeni. Kada se fileti prohladi iseci ga na kocke i staviti u ciniju. Povrce dobro oprati. Iseci na kocke salatu, grilovani plavi patlidzan (sa korom, ne treba je skidati) i krastavac (takodje sa korom). U ciniju dodati sve sastojke, posoliti jednom kasicicom morske soli, dodati malo maslinovog ulja i limunov sok ( prema ukusu). Sve zajedno dobro pomesati. Jelo se posluzuje hladno.
Kolicine su proizvoljne, kao sto znate u hrono ishrani nemate ograniceno koliko cete pojesti. Ako vam je potrebno mozete slobodno i vise dodati.
Ovo je jedan od ruckoa koji mozete unapred spremiti i poneti sa sobom.
Prijatno!
Коментари
Постави коментар