Predlog za veceru - Lepeza



LEPEZA




              Predlog za veceru, moze i u restrikciji i van nje. Ovaj obrok ce vam dati dovoljno energije do sladeceg dana. Sjajna je kombinacija, pogotovo salata koja ide u prilog. Dosta volim da jedem sirovo povrce. U pocetku mi je bilo neobicno, ali sam uvidela da odredjeno povrce ima sjajan ukus kada se sirovo konzumira, cak sta vise lepse je nego termicki obradjeno. Tako da i u ovom obroku kao salatu imamo sirovi karfiol. Mogu reci da karfiol ima zaista lep ukus kada se konzumira sirov, i svi koji probaju oduseve se, veoma je slican ukusu sirovog kupusa. 


Sastojci:         - 1 manja ili srednja glavica karfiola
                      - 350-400g papalina
                      - par listova zelene salate kao dekoracija
                      - 1 kasicica morske soli
                      - limunov sok

Priprema:      Papailne cemo posoliti sa 1/2 kasicice soli, staviti u posudu za pecenje i ispeci u zagrejanoj rerni na 250 *C 15-20 min, dok malo ne porumene. Karfiol cemo dobro oprati, i cvetove iseci sitno, posoliti sa 1/2 kasicice soli i zakiseliti limunovim sokom po ukusu, promesati dobro. Na listove zelene salate cemo servirati papline poredjane kao lepeza, i uz to dodati na tanjiru salatu od karfiola.


Prijatno!



Kao sto vec znate u ovo nacinu ishrane, nemate ograniceno kolicinski koliko cete pojesti. Tako da su kolicine proizvoljne, mozete slobodno i vise konzumirati. Samo nemojte praviti restrikcije u porcijama i smanjivati ih.







Коментари

Популарни постови са овог блога

SLATKA PECURKA

integralne zitarice i kako se pripremaju od celog zrna

Predlog za rucak - Riblja salata