Bez glutenski slatki dorucak



Sladak Hazel Kup



                         Ovo je jedan od onih slatkih dorucaka. Nekada mi zaista prija da dan zapocnem uz neki ovakav obrok. Mada iskreno heljdu najvise i volim u slatkoj kombinaciji. Ovaj obrok ne sadrzi gluten, tako da ga mogu jesti i osobe na bez glutenskoj ishrani. Ja sam u ovoj kombinaciji koristila slatku pavlaku - to ne mogu osobe koje su na bezglutenskoj ishrani kao ni u restrikciji. Ali ga mozete prilagoditi sebi ako ste na bez glutenskoj ishrani ili ste u restrikciji, umesto slatke pavlake napravicete penu od belanaca sa stevijom. Energetski i nutritivno bogat obrok, a zbog svog sastava povoljno utice na mnogo zdrastvene probleme PROCITATI OVDE. Tako da ga mozete prilagoditi i jesi i u restikciji i van nje.


Sastojci:           - 1 solja (kafena)  oljustenog zrna heljde
                        - 3 solje (kafene) vode
                        - 30g sirovih lesnika
                        - stevija
                        - 1 mala slatka pavlaka ili 1-2 belanaca

Priprema:         Uvece potopiti heljdu u hladnu vodu u odnosu 1:3, 1 solja heljde i 3 solje vode. Staviti da se kuva i kada voda prokljuca ostaviti da vri jos 3-4 minuta. Pustiti da preko noci nabubri u toj vodi i ujutru procediti.  U vec ovako pripremljenu heljdu dodacemo samlevene lesnike ili sitno iseckane, ostavicemo neki ceo lesnik za dekoraciju. Heljdu cemo zasladiti stevijom. Slatku pavlaku cemo ulupati. A ako ne mozemo slatku pavlaku onda cemo izlupati 1-2 belanaca dok ne dobijemo cvrstu penu i kada je vec izlupava dodacemo i steviju i zasladiti je. Stavlacete naizmenicno red heljde sa lesnicima, red slatke pavlake ili pene od belanaca, pa tako dok ne iskoristite sve sastojke. Gore cemo kao dekoraciju staviti celo zrno lesnika. 

                                                   

Prijatno!



Коментари

Постави коментар

Популарни постови са овог блога

SLATKA PECURKA

integralne zitarice i kako se pripremaju od celog zrna

Predlog za rucak - Riblja salata