Vegetarijanski rucak sa sirovim povrcem


SOM SA SIROVIM POVRCEM





                    Predlog jednog nutritivno i energetski bogatog zdravog rucka. Ja inace 2 pita nedeljno jedem ribu za rucak, pa tako imam uravnotezenu ishranu, raznovrsnu, i lako je iskombinujete na takav nacin. Cesto jedem sirovo povrce, gledam da ga sto manje termicki obradjujem. Tako sam i za danasnji predlog rucka odabrala jenu kombinaciju sa sirovim povrcem. Ovaj obrok mozete i u restrikciji i van nje. Brzo ce vas zasititi i dace vam dovoljno energije. A iz sirovog povrca cete uzeti vise minerala i vitamina. 


Sastojci:      -350 - 400g fileta soma
                   - 1 manja glavica crnog luka
                   - 1 paprika
                   - 1/4 glavice karfiola
                   - 1 manja glavica kelja
                   - 1 kasicica morske soli
                   - prstohvat bibera
                   - 1 kasicica maslinovog ulja (extra virgin)
                   - limunov sok


Priprema:         - Filet soma cemo zaciniti sa 1/2 kasicice morske soli i prstovhatom bibera i peci na pek papiru u zagrejanoj pecnici na 250 stepeni oko 15-20 minuta. Povrce cemo ocistiti i dobro oprati. Luk cemo sitno iseckati, kelj cemo iseci na trakice, a karfiol i papriku na komade. Svo povrce cemo staviti zajedno, posoliti sa 1/2 kasicice soli, dodati ulje i limunov sok i sve zajedno promesati. Serviracemo zajedno sa ribom. Ovaj obrok mozete pripremiti i od ranije i poneti ga sa sobom.


Kao sto vec znate kolicine su proizvoljne pa ih mozete slobodno korigovati prema sebi jer nemate ograniceno koliko cete pojesti, bitno je da je pravilno iskombinovano.

Prijatno!





Коментари

Постави коментар

Популарни постови са овог блога

SLATKA PECURKA

integralne zitarice i kako se pripremaju od celog zrna

Predlog za rucak - Riblja salata