Dragi mei doresc sa inpart cu voi experienta pe care am facut-o in tot acest timp. Doresc sa va scriu cum am reusit sa ma schimb atit de mult si sa pierd atitea kilograme. Motivul de ce scriu acest blogg, sa inpart cu totii experienta pe care o am. In ultimul timp, multe persoane ma intreaba cum am reusit, care este secretul frumosetei. Mai ales persoane care nu m-au vazut de mult timp nu ma mai pot recunoaste, si spun ca schimbarile se intinpla si in continuare. Majoritatea ma intreaba daca am facut vreo interventie chirurgicala si nu pot sa creada ca schimbarea a venit pe o cale naturala, numai cu schimbarea stilului de viata. I-mi pare bine ca atit de multe persoane ma intreaba de sfat si ca i-am motivat sa schimbe modul de viata.

           Povestea mea a inceput acum un an jumate, mai exact in 22 ianuarie 2015. De atunci a inceput viata mea sa se schimbe. Am hotarat sa scimb stilul de viata si sa incerc ceva cu tot nou pentru mine. De atunci sunt la programul de crono alimentare. Pina atunci nimic nu a avut atit de mare efect si nici nu era eficiet pe lunga durata. Inainte am incercat de toate si tot felul de diete si am renuntat la multe lucruti si iarasi nu aveau un efec de lunga durata. Dar acum e cu totul altfel. Poza spune mai mult de cit vorbele.  Transormarea e enorma.



                

              In crono alimenatea exista unele reguli care trebuie respectate. E greu la inceput numai pina nu va obisnuiti. Cu timpul devine o obisnuinta ca si totul in viata, asa si trebuie sa fie si sa devina stilul de viata. Nu trebuie acceptat ca si niste reguli dupa care trebuie sa traiti ci ca un stil de viata. Cum si denumirea CRONO, ceasul, spune alimentarea este legata da timp, adica mancati numai in anumit timp, dupa ceas. Timpul optimal intre mese este 4-5 ore, in perioada de restrictie 5,5-6 ore (in perioada cind doriti sa slabiti). In crono alimentare nu aveti restricti la porti, adica la cantitatea care mancati. Chiar din potrive nu trebuie sa faceti restricti la porti, portiile chiar trebuie sa fie suficieente. In prima perioada, in perioada de restrictie, adica pina pierdeti din greutate, aveti numai cele 3 mese pe zi, deoarece portiile nici nu trebuie sa fie mici. Mesele aveti numai in anumit timp, adica mincati dupa ora, si numai anumite alimente in anumit timp al zilei. 


                Sunt persoana care chiar a adorat mincarea, sint hedonista de natura :) . Chiar savoram mancarea si bautura, am baut si multe cafele cite odata si 10 pe zi. Inainte nu mincam regulat si faceam o mare greseala, pe care majoritatea dintre noi o facem, intii beam cafeaua si abia dupa aceea faceam dejunul. Nu tineam cont de timp cind ce maninc. Acum mi se pare parca aia nu eram eu si nici nu i-mi mai pot imagina ca traiam cu un asa anumit stil de viata. Acum sint mult mai activa si ma simt mult mai bine cind incep ziua cu antrenament. O sa vedeti cum cu acest fel de alimentare pe linga schimbarea completa, si tenul si parul o sa va arate mai bine, o sa aratati fresh si mult mai tineri.


               Ziua trebuie sa incepeti cu un pahar de apa calduta cu lamaie sau fara, sau cu un ceai din plante. Dupa 15 minute puteti face micul dejun.


               Sunt unele lucruri care sunt interzise in crono alimentare; acestea sunt laptele, zaharurile (inafara de STEVIA care este permisa), sucurile, otet, sarea de masa, tot tipul de condimente artificiale si aditive alimentare, grasimi vegetale, margaina, ketchupul, maioneza, soia si produsele din soie ... Trebuie evitate painea alba, pastele, produsele patisiere si toate celelalte din faina de grau, mamaliga si produsele din faina de porumb. Precum si corn flex-ul, fulgi de cereale si terci din magazin (precum cele de ovas). 


              ESTE PERMIS sa consumati untul in locul margarinei, nu uleiul sau grasimi vegetale ci puteti folosi uleiul de masline extra virgin sau ulei de fulgi de struguri. Nu sare de masa ci sare de mare, si condiment natural, in schimbu otetului puteti consuma suc de lamaie. 

              Numai e permis sa mancati cu pesmet si prajit in unsoare. Cafeau e limitata la cel multe 2 pe zi,  jumate de ora pina o ora dupa dejun si/sau prinz. Puteti bea nes sau espreso doar fara zahar ( sau daca va place dulce o induciti su stevia) si fara lapte. In timpul mesei nu se bea apa, ar fi bine sa nu se consuma nici dupa mincare vreo 15-20 de minute. Alcoholul nu este permis sa se consume inafara de vin rosu care este permis de 2-3 ori pe saptamina cite 2dl si aia dupa prinz sau cina. Intre mese puteti bea apa (plata sau carbonogazoasa), limonada sau ceai din plante ( menta, musetel, urzici, ceai verde ...) nu de fructe si nici ceai negru.

             Produsele lactate si oule puteti consuma 2-3 ori pe saptamina dar nu combinate inpreuna, la fel si fructele cu coaja lemnoasa si seminte ( susan, in ..) de 3 ori pe saptamina 30g.

             Morcovul, telina, sfecla se maninca prospete, cdrude nu fierte.

             Produsele din carne sunt permise numai cele mai calitative precum sunt piept de pui, piept de curca, sunca, sunca afumata, bacon prazit, pateu de casa ... Nu este permis se sa manince carnaturi, salamuri, crem vursti, carne de masa, salamuri de vara, pateuri, organe...


           Aceste sunt nite reguli care treubie respectate si trainic sa se elimineze din alimentare.


           Prin acest fel de alimentare o sa aveti mult mai multe energie, o sa va simtiti mult mai bine, este o alimentare sanatoasa. Nu o sa va simtiti nici obositi nici adormiti. Organismul o sa se adapteze si sa se alimenteze numai la anumita ora atit cit are nevoie. 


          Pe linga alimentare trebuie sa fiti si activi si sa faceti putina miscare, sa activati metabolizmul. La inceput sa fie niste activitati mai usoare.  
          

                                      
           

Коментари

Популарни постови са овог блога

SLATKA PECURKA

integralne zitarice i kako se pripremaju od celog zrna

Predlog za rucak - Riblja salata