Predlog za veceru - Piletina i pire
PILETINA SA PIREOM OD KARFIOLA
U hrono ishrani uvece, odnosno za veceru jeste dozvoljeno jesti neko zivinsko meso, ribu ili belanca sa jednom vrstom belog povrca ( zeleno lisnato povrce - kupus, zelena salata, prokelj, kelj, spanac, blitva, tikvica, brokoli ...)
Danasnji predlog za veceru jeste pileci batak sa karabatkom i pireom od karfiola. Ovo mozete jesti i u restrikciji i van nje. Vise lici na jednu klasicnu kombinaciju i izgleda kao klasican krompir pire a i ima veoma slican ukus. Kada imam zelju da jedem pire onda ga uglavnom spremam od karfiola. Kao sto sam vec opisala u jednom prethodnom postu meso mozete peci, kuvati, dinstati ali ne prziti ga u dobokoj masnoci.
Sastojci: - 1-2 batka sa karabatkom
- morska so
- 1 srednja glavica karfiola
- malo origana ( po ukusu) a moze i bez
Priprema: - Meso posolite sa malo morske soli i stavite u vec zagrejan tiganj na srednjoj vatri. Naliti malo vode i ostaviti da se prodinsta, dok meso ne omeksa i ne porumeni, po potrebi dodajte jos vode.
- Za pripremu pireea opracemo i ocistiti od starijih listova. Cvetove i mlade listove stavimo i obarimo sa malo soli. Kada je karfiol omeksao onda je gotov i mozemo ga skloniti sa vatre. Karfiol cemo izblendirati ( pasirati) sa malo vode u kojoj se kuvaon i dodacemo pola kasicice soli.
Kolicine su proizvoljne, mozete jesti onoliko koliko vam je potrebno. U hrono ishrani nemate ograniceno koliko kolicinski jedete, vec samo trebate paziti sta jedete u odredjeno doba dana.
Jelo posluziti toplo.
Prijatno!
Коментари
Постави коментар