Predlog za veceru - piletina sa keljem
PREDLOG ZA VECERU
PILETINA SA KELJEM
Moj danasnji predlog za veceru jeste corba od piletine i kelja. U hrono ishrani se uvece jede zivinsko meso, riba ili belanca sa jednom vrstom povrca, ali sam o tome vec pisala.
Priprema ovog jela je veoma jednostavna i brza.
Potrebni sastojci: - 1 manja glavica kelja
- 300g piletine
- 1 kasicica morske soli
- supena kasika maslinovog ulja (extra virgin)
Priprema: Meso iseci na kockice, a kelj oprati i iseci na trake. Tiganj staviti na vatri srednje jacine i dodati supenu kasiku maslinovo ulja. Kada se ulje zagreje dodati meso i ostaviti da porumeni sa svih strana. Kada je meso porumenelo dodati isecen kelj i so, ostaviti da se prodinsta dok ne omeksa. Naliti sa malo vode. Jelo je gotovo kada je kelj omeksao.
Jelo posluziti toplo.
Prijatno!
Коментари
Постави коментар