Predlog za veceru - piletina sa keljem




PREDLOG ZA VECERU
PILETINA SA KELJEM





             Moj danasnji predlog za veceru jeste corba od piletine i kelja. U hrono ishrani se uvece jede zivinsko meso, riba ili belanca sa jednom vrstom povrca, ali sam o tome vec pisala. 

Priprema ovog jela je veoma jednostavna i brza.


Potrebni sastojci: - 1 manja glavica kelja
                            - 300g piletine
                            - 1 kasicica morske soli
                            - supena kasika maslinovog ulja (extra virgin)

  

Priprema:        Meso iseci na kockice, a kelj oprati i iseci na trake. Tiganj staviti na vatri srednje jacine i dodati supenu kasiku maslinovo ulja. Kada se ulje zagreje dodati meso i ostaviti da porumeni sa svih strana. Kada je meso porumenelo dodati isecen kelj i so, ostaviti da se prodinsta dok ne omeksa. Naliti sa malo vode. Jelo je gotovo kada je kelj omeksao. 

                      Jelo posluziti toplo.



Prijatno!

Коментари

Популарни постови са овог блога

SLATKA PECURKA

integralne zitarice i kako se pripremaju od celog zrna

Predlog za rucak - Riblja salata