Predlog za jedan tradicionalni rucak - a ipak hrono



KRMENADLE SA PIREOM I SALATOM





                   Predlog za jedan tradicionalni rucak a ipak hrono. Vecina nas voli da jede meso sa krompirom kao prilogom, ali po hrono principima svinjsko meso se ne jede uz ugljene hidrate tako da ga nikada ne mozete jesti u toj kombinaciji. A i ja ponekada imam zelju jesti meso uz pire, pa sam pronasla jednu veoma slicnu zamenu. Ali evo jedne kombinacije koja vrlo podseca na tradicinalnu. I ovog puta cemo pire pripremati od karfiola, veoma je slican po ukusu tradicionalnom krompir pireu. 


Sastjci:     - 1 srednja glavica karfiola
                - 2 - 4 svinjske krmenadle ( u zavsnosti koje su velicine)
                - 1 paprika
                - 1 glavica luka
                - 1-2 paradajza
                - morska so
                - biber


Priprema:      Meso cemo posoliti i pobiberiti i staviti u tiganju na tihoj vatri da se dinsta, uz dodavanje vode, dok meso ne omeksa i ne porumeni.
                     Karfiol cemo ocistiti i staviti da se kuva. Kada je skuvan propasiramo ga ili izgnjecimo sa malo vode u kojoj se kuvao i dodacemo pola kasicice soli u pire.
                     Paradajz, papriku i luk cemo iseci na kocke, posoliti i sve zajedno promesati.

         Kao sto vec znate nemate ogranicenja koliko cete pojesti za jedan obrok, tako da su kolicine proizvoljne, ako vam je ovo malo mozete dodati i vise. Samo nemojte praviti restrikcije u porcijama.  Jedite barem 300g mesa za rucak.


Prijatno!

Коментари

Популарни постови са овог блога

SLATKA PECURKA

integralne zitarice i kako se pripremaju od celog zrna

Predlog za rucak - Riblja salata