PREDLOG ZA RUCAK 

SOS BOLONJEZE SA TIKVICAMA (KAO SPAGETE)






          Jedan predlog za rucak koji moze biti i u restrikciji i van nje. Vrlo se jednostavno pravi i brzo. U ovom jelu cemo umesto spageta, testenina, koristiti sirovu rendanu tikvicu. Jer se u hrono ishrani testenine ne konzumiraju za rucak i veceru.


Potrebni sastojci: - 1 veca glavica crnog luka
                            - 2 paradajza
                            - 400g svinjskog ili govedjeg mlevenog mesa
                            - morska so
                            - biber
                            - bosiljak
                            - 1 tekvica srednje velicine.


Priprema sosa:   U tiganju stavimo malo maslinovog ulja (extra virgin), stavimo na srednjoj vatri. Dodamo sitno iseckan crni luk da se prodinsta, dodati prstohvat soli. Kada luk omeksa dodamo meso, dobro da se izdinsta na srednjoj vatri. Po ukusu zacinimo morskom solju i biberom. Kada je meso dobro izdinstano dodamo sitno isecen paradajz i ostavimo da se ukuva zajedno dok se ne napravi kao sos. U jelo dodati bosiljak, kao zacinsko bilje. 

        Tikvicu oljustiti i izrendadti na krupunije rendo i posoliti. Na sredinu tanjira staviti tikvicu i oko nje sipati sos bolonjeze. Jelo servirati toplo.

              
Prijatno!

Коментари

Популарни постови са овог блога

SLATKA PECURKA

integralne zitarice i kako se pripremaju od celog zrna

Predlog za rucak - Riblja salata