Pita sa tikvicama - predlog za dorucak



PITA SA TIKVICAMA





              Jedna zdrava pita koje se veoma lako i brzo pravi. Moze se konzumirati i u restrikciji i van nje. Energetski i nutritivno veoma bogata zbog svog sastava. Osecacete se sito. Mozete je jesti i samo uz neku salatu kao sto je slucaj na slici gore ili mozete jesti uz neki dozvoljeni suhomesnati ili mlecni proizvod. U sustini kombinaciju birate sami. Mozete je jesti kao vrstu hleba. Ali ce vas i samo uz salatu zasititi. Bez glutena je pa je mogu koristi i osobe koje su osetljive na gluten. Videcete da je veoma lako raditi sa integralnim brasnima, jer ih samo promesate i dobro sjedinite ne mesite ih kao klasicno testo od belog (psenicnog brasna). Razlog tome je sto ova brasna nisu lepljiva, ne sadrze skrob u sebi. Jedan veoma zdrav i ukusan obrok koji preporucujem svima. 



Sastojci: - 2 manje tikvice
              - 2 case heljdinog brasna
              - 1 casa prosenog brasna
              - 1 prasak za pecivo
              - 1 kasika mlevenog lana
              - na vrh kasike ruzmarina
              - na vrh kasike kim
              - 1 kasicica morske soli
              - 2 kasike maslinovog ulja ( extra virgin)
              - 2 case kisele vode
              - po zelji mozete posuti susamom, lanenim semenom, golicom





Priprema:       Tikvice dobro oprati i iseci na manje kocke. Sa tikvicama dodati suve sastojke i sve zajedno promesati. Zati dodati maslinovo ulje i kiselu vodu, pa sve zajedno sjedini. Peci na pek papiru u zagrejanoj rerni na 200 stepeni, 10 minuta.
                        (Pre pecenja)

   Od ove mere cete imati jednu veliku tepsiju, i bice vam dovoljno za vise dana pa mozete je cuvati u frizideru. A ne oduzima vam mnogo vremena da je pripremite.



Prijatno!




Коментари

Популарни постови са овог блога

SLATKA PECURKA

integralne zitarice i kako se pripremaju od celog zrna

Predlog za rucak - Riblja salata