BEZ GLUTENSKE LEPINJE



BEZ GLUTENSKE LEPINJE




                      Predlog jos jednih fantasticnih lepinja. Brzo i lako se pripremaju. Nutritivno i energetski su jako bogate. A zbog sastava prosa (procitaj ovde) i heljde (procitaj ovde) povoljno uticu na mnoge zdrastvene probleme. Mozete ih spremiti od ranije. Ja ih uvek spremam obico uvece, i imam vise dana. Od ove jedne mere mozete napraviti 4 vece lepinje, ili vise manjih, i imacete najmanje 2 dana od ove mere. Ne sadrze gluten pa ih mogu konzumirati i osobe koje su na bez glutenskoj ishrani. 



Sastojci:             - 1 i 1/2 case heljdinog brasna
                          - 1/2 case prosenog brasna
                          - 1/2 paska za pecivo
                          - 1 kasicica morske soli
                          - na vrh kasike ruzmarina
                          - na vrh kasike kima
                          - 2 kasike maslinovog ulja (extra virgin)
                          - 1 casa kisele vode


Priprema:              Stavicemo sve suve sastojke i pomesati ih, dodacemo ulje i kiselu voda pa sjediniti sve zajedno. Na pek papiru kasikom cemo formirati lepinje. Mozemo ih posuti semenkama golice ili nekim drugim semenkama. Stavicemo ih u zagrejanu rernu na 200 stepeni i peci 10 minuta. 



Коментари

Популарни постови са овог блога

SLATKA PECURKA

integralne zitarice i kako se pripremaju od celog zrna

Predlog za rucak - Riblja salata