BEZ GLUTENSKE LEPINJE
BEZ GLUTENSKE LEPINJE
Predlog jos jednih fantasticnih lepinja. Brzo i lako se pripremaju. Nutritivno i energetski su jako bogate. A zbog sastava prosa (procitaj ovde) i heljde (procitaj ovde) povoljno uticu na mnoge zdrastvene probleme. Mozete ih spremiti od ranije. Ja ih uvek spremam obico uvece, i imam vise dana. Od ove jedne mere mozete napraviti 4 vece lepinje, ili vise manjih, i imacete najmanje 2 dana od ove mere. Ne sadrze gluten pa ih mogu konzumirati i osobe koje su na bez glutenskoj ishrani.
Sastojci: - 1 i 1/2 case heljdinog brasna
- 1/2 case prosenog brasna
- 1/2 paska za pecivo
- 1 kasicica morske soli
- na vrh kasike ruzmarina
- na vrh kasike kima
- 2 kasike maslinovog ulja (extra virgin)
- 1 casa kisele vode
Priprema: Stavicemo sve suve sastojke i pomesati ih, dodacemo ulje i kiselu voda pa sjediniti sve zajedno. Na pek papiru kasikom cemo formirati lepinje. Mozemo ih posuti semenkama golice ili nekim drugim semenkama. Stavicemo ih u zagrejanu rernu na 200 stepeni i peci 10 minuta.
Коментари
Постави коментар