Predlog rucka - Bezgutenska energetska salata za 5 minuta


BEZGLUTENSKA ENERGETSKA SALATA




                Predlog jednog energetski jakog rucka koji moze i u restrikciji i van nje. Ovo je predlog jednog od onih obroka koje pripremam bez mesa ili ribe. Ovako nesto obicno pripremam danima kada radim detoksikaciju svog organizma i ne konzumiram mlecne, mesne proizvode, kao ni meso, ribu i jaja. Nutritivno veoma bogata salata a i energetski. Dace vam dovoljno energije i snage a i brzo ce vas zasititi. Veoma lako se priprema, i prakticna je jer je mozete poneti sa sobom ili je na brzinu pripremiti za 5 minuta. Kao sto vidite mozete u ovako nekoj kombinaciji jesti kostunjavo voce za rucak. Ali da to ne bude njihovo konzumiranje vise od 3 puta nedeljno u kombinaciji za dorucak ili rucak. Sve je sirovo, pa ce vam dati dovoljno energije, i vas organizam ce preuzeti sve one hranjljive materije koje su mu potrebne. Veoma je zdrava. Ja sam je napravila od onih sastojaka povrca sto sam vec imala u frizideru, pa sam ih samo iskoristila. Ili mozete deo povrca koji vam ostane da sacuvate u frizideru i narednih dana iskoristiti.


Sastojci:        - 30g badema (u restrikciji) ili 50g (van restrikcije)
                     - 1/4 glavice kelja
                     - 1/2 glavice zelene salate
                     - 1/2 manje glavice brokolija
                     - 1 paprika 
                     - 1/2 krastavca
                     - 1 kasicica morske soli
                     - 1 kasicica maslinovog ulja (extra virgin)
                     - limunov sok

Priprema:              Povrce dobro oprati i iscediti od vode. Kelj i zelenu salatu iseci na trake. Cvetove brokolija iseci na sitne komade, krastavac sa korom i papriku sitno iseckati. Staviti povrce zajedno sa bademima u ciniju, posloiti, dodati ulje, i limunov sok pa sve dobro promesati.


Kao sto vec znate kolicine su proizvoljne, pa mozete slobodno staviti vecu kolicinu povrca ako vam je ovo malo, jer nema kolicinskog ogranicenja.


Prijatno!




Коментари

Популарни постови са овог блога

SLATKA PECURKA

integralne zitarice i kako se pripremaju od celog zrna

Predlog za rucak - Riblja salata