Predlog za rucak (tradicionalni) - Supa i junetina sa varivom





JUNECA SUPA, JUNETINA SA VARIVOM










                 Evo jos jednog na izgled tradicionalnog rucka a opet na hrono nacin. Kao sto vidite i u ovom nacinu ishrane mozete jesti supu, ali bez rezanaca. Mada u supu mozete dodati sargarepu, celer, zelen zbog ukusa, ali ih nemojte jesti ( jer se jedu samo sirovi). Meso se moze jesti kuvano, kao sto je u danasnjem slucaju, grilovano ili peceno. A kao varivo cemo praviti nesto slicno kao sto je paradajz sos, ali naravno na drugaciji nacin, i kelj. Ovaj obrok je energetski bogat, zasitice vas i dace vam dovoljno energije. Kao sto vidite na prilozenoj slici, ne trebate skinuti masnocu sa mesa, mozete ga slobodno tako konzumirati. Ovaj obrok mozete i u restrikciji i van nje.



Sastojci:       - 400g junetine
                    - 1 glavica kelja
                    - 2 cena belog luka
                    - 4 paradajza
                    - 1 kasika maslinovog ulja ( extra virgin) ili od ljuspica grozdja
                    - 2 kasicice morske soli
                    


Priprema:         Supa   -    Meso stavimo da se skuva sa jednom kasicicom soli. Kuvajte na tihoj vatri dok meso ne omeksa. Kada je meso skuvano, otkinete jedan mali deo njega i iscepkate ga sitno i stavite u tanjir, siptae supu u kojoj se meso kuvalo. 


                        Glavno jelo -  Kelj isecete na trake. Na zagrejanom tiganju, na srednjoj vatri, stavite 1/2 kasike ulja i stavite kelj sa 1/2 kasicice soli da se prodinsta, pokolite tiganj kako bi se zadrzala sva para. Kada kelj omeksa, dodate isecen beli luk i ostavite jos 1-2 minuta, dovoljno da samo ispusti svoju aromu i ukusi se sjedine.         

Sos cemo pripremiti na sledeci nacin: na zagrejanom tiganju na srednjoj vatri stavite 1/2 kasike ulja i paradajz koji smo prethodno isekli na komade. Zacinimo sa 1/2 kasicice soli. Otavimo na toj srednjoj vatri da se kuva dok sva voda ne ispari iz njega, i ne postane gust. 

Meso posluziti zajedno sa varivom. Jelo posluziti toplo. 


Kao sto znate kolicine su proizvoljne, tako da ih mozete prilagoditi prema svojim potrebama. Samo vodite racuna da ne pravite restrikcije u porcijama i da vam porcije ne budu male! Jer cete u suprotnom brzo nakon toga ogladniti. 


Prijatno!






Коментари

Популарни постови са овог блога

SLATKA PECURKA

Predlog rucka - Junetia sa pomfritom i povrcem

Predlog za rucak - Riblja salata