Predlog za veceru - Vitaminska salata




VITAMINSKA SALATA





                     Predlog jedne lagane vecere, lako se priprema i na brzinu a brzo ce vas zasititi. Ovaku veceru obicno jedem danima kada radim detoksikaciju svog organizma i ne jedem meso, jaja, kao ni mlecne i mesne proizvode. Povrce je svo sirovo, pa ce organizam uzeti sve ono sto mu je potrebno. Vitaminski jak obrok. Moze i u restrikciji i van nje, pogotovo u periodu kada ubrzavate restrikciji. Ova kolicina ce vam biti sasvim dovoljna i zasitice vas.


Sastojci:             - 1 cvekla
                          - 1 sargarepa
                          - 2-3 cm korena celera
                          - 1 cen belog luka
                          - 1 kasicica morske soli
                          - 1 kasicica maslinovog ulja (extra virgin)
                          - limunov sok


Priprema:             Cveklu i celer oljusiti, sargarepu dobro oprati i oljustiti po potrebi. Sve sastojke staviti  u secko i iseckati. Mozete spremiti i od ranije i staviti u frizider.




Коментари

  1. Super je stranica, I ovaj recept mi se jako svidja ali sam zbunjena. Sve do sada sto sam citala kaze da cvekla i mrkva se ne jedu za veceru. A ovdje se jedu za veceru

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Hvala na pohvalama! Tako je, uvece se moze jesti samo belo povrce, kao sto sam i napisala u clancima o pravilima u hrono ishrani i opstoj preporuci za restrikciju. Medjutim, nije to uvek tako, ponekad se moze i ovakva salata jesti uvece, pogotovo ako se pojacava restrikcija i izbacuje vise namirnica iz ishrane, to sam opisala u clanku - kako ubrzati restrikciju; a moze se konzumirati i onim danima kada se radi detoksikacija organizma i ne konzumiraju se namirnice zivotinjskog porekla. Izvini sto odgovor dobijas sa ovoliko zakasnjenja.

      Избриши

Постави коментар

Популарни постови са овог блога

SLATKA PECURKA

integralne zitarice i kako se pripremaju od celog zrna

Predlog za rucak - Riblja salata