Predlog za veceru - Oslic sa salatom


PREDLOG ZA VECERU 
OSLIC SA SALATOM




             Predlog za jos jednu laganu veceru. Kao sto vec znate uvece mozete jesti ribu ili zivinsko meso sa jednom vrstom zelenog lisnatog povrca. Ali o tome sam vec pisala u clanku o hrono ishrani i restrikciji. Ova vecera se brzo priprema, a i mozete je poneti sa vama bilo gde. Ribu ne pecemo u dobokoj masnoci, mozemo je peci u rerni na pek papiru, grilovati je, kuvati ili dinstati. Ovaj obrok ce vas brzo zasititi. Moze i u restrikciji i van nje. 


Sastojci:      - 400g oslica
                   - 1 manja glavica kupusa
                   - 1 kasicica morske soli
                   - 1 kasicica maslinovog ulja (extra virgin) ili od ljuspica grozdja
                   - limunov sok 

Priprema:        Oslic cemo posoliti sa 1/2 kasicice soli i na pek papiru ispeci u rerni na 250 stepeni 20-30 minuta, odnosno dok ne porumeni. Kupus izrendati, posoliti sa 1/2 kasicice soli, staviti ulje i limunov sok i pomesati salatu. 


Kolicine su proizvoljne, nemate ograniceno koliko cete pojesti, samo nemojte praviti restrikcije u porcijama.


Prijatno!

Коментари

Популарни постови са овог блога

SLATKA PECURKA

integralne zitarice i kako se pripremaju od celog zrna

Predlog za rucak - Riblja salata