Predlog za rucak - Zapeceni slatki kupus
ZAPECENI SLATKI KUPUS
Predlog za rucak koji moze i u restrikciji i van nje. Jedna malo drugacija verzja slatkog kupusa, koji se veoma lako i brzo priprema. Ovog puta cemo slatki kupus pripremati u rerni. Mozete ga spremiti i od ranije i poneti sa vama.
Sastojci: - 300g svinjskog mesa
- 1 glavica crnog luka
- 1 manja glavica kupusa
- 1 paprika
- 1 kasicisa morkse soli
Priprema: Meso cemo iseci na trake i proprziti ga na tiganju, samo dok malo ne porumeni, nije potrebno da stavite nikakvo ulje jer ce meso ispustit sopstveni saft. Kupus cemo iseci na kocke kao i papriku, a crni luk cemo iseci na snitove. Meso i povrce cemo staviti zajedno u posudu za pecenje, posoliti sve sa jednom kasicicom soli, pokriti aluminijunskom folijom. Stavicemo u zagrejanu rernu na 250 stepeni i peci 20-25 minuta. Posle 15 minuta cemo skinuti foliju i ostaviti jos 5-10 minuta da se pece bez folije.
Prijatno!
Коментари
Постави коментар