Predlog za rucak - Gulas sa pireom
GULAS SA PIREOM
Predlog jos jednog na izgled tradicionalnog rucka a ipak hrono. Kao sto ste vec do sada mogli uociti u ovom nacinu ishrane malo drugacije pripremamo hranu. Prvo termicki obradjujemo meso pa onda dodajemo povrce. Tako je slucaj i u danasnjem rucku. Ovo je jedan energetski jak obrok i brzo ce vas zasititi. Veoma je ukusan. Skoro da ni necete primetiti razliku izmedju ovog i klasicnog krompir pirea. Moze i u restrikciji i van nje.
Sastojci: - 350-400g svinjskog mesa
- 2 glavice crnog luka
- 1 glavica karfiola
- 2 kasicice morske soli
- na vrh kasike slatke mlevene paprike
- 1/2 paprike
Priprema: Meso cemo iseci na kocke i proprziti ga na tiganju dok ne porumeni, i dodati kasicicu soli. Zatim cemo mesu dodati iseceni crni luk na snitove i preliti sa savim malo vode, pa poklopiti. Pred kraj cemo dodati malo slatke mlevene paprike. Karfiol cemo obariti, i kada je omeksao iscedicemo vodu i izmiksati ga sa 1 kasicicom soli i napraviti pire. Pire cemo servirati zajedno sa gulasem. Posucemo sa iseckanom paprikom.
Prijatno!
Коментари
Постави коментар