Predlog za rucak - Gulas sa pireom



GULAS SA PIREOM




                     Predlog jos jednog na izgled tradicionalnog rucka a ipak hrono.  Kao sto ste vec do sada mogli uociti u ovom nacinu ishrane malo drugacije pripremamo hranu. Prvo termicki obradjujemo meso pa onda dodajemo povrce. Tako je slucaj i u danasnjem rucku. Ovo je jedan energetski jak obrok i brzo ce vas zasititi. Veoma je ukusan. Skoro da ni necete primetiti razliku izmedju ovog i klasicnog krompir pirea. Moze i u restrikciji i van nje.


Sastojci:            - 350-400g svinjskog mesa
                         - 2 glavice crnog luka
                         - 1 glavica karfiola
                         - 2 kasicice morske soli
                         - na vrh kasike slatke mlevene paprike
                         - 1/2 paprike

Priprema:                Meso cemo iseci na kocke i proprziti ga na tiganju dok ne porumeni, i dodati kasicicu soli.  Zatim cemo mesu dodati iseceni crni luk na snitove i preliti sa savim malo vode, pa poklopiti. Pred kraj cemo dodati malo slatke mlevene paprike.   Karfiol cemo obariti, i kada je omeksao iscedicemo vodu i izmiksati ga sa 1 kasicicom soli i napraviti pire. Pire cemo servirati zajedno sa gulasem. Posucemo sa iseckanom paprikom.


Prijatno!






Коментари

Популарни постови са овог блога

SLATKA PECURKA

integralne zitarice i kako se pripremaju od celog zrna

Predlog za rucak - Riblja salata