Predlog za rucak - Riba na sarenom tanjiru
RIBA NA SARENOM TANJIRU
Predlog jos jednog veoma zdravog i ukusnog rucka. Kao sto sam vec pisala, 2 puta nedeljno jedem ribu za rucak. Ovaj obrok mozete i u restrikciji i van nje. Veoma lako i brzo se priprema. Nutritivno i energtski bogat obrok. Veoma zdrav a jako ukusan.
Sastojci: - 400-500g oslica
- 1 manja glavica karfiola
- 1 glavica crvenog luka
- 1 krastavac
- 1 sargarepa
- 1 kasicica morske soli
Priprema: Oslic cemo posoliti sa 1/2 kasicice soli i na pek papiru ispeci u zagrejanoj rerni na 250 stepeni oko 30 minta, odnosno dok ne porumeni. Karfiol cemo obariti i kada omeksa iscedicemo vodu, ostavicemo sasvim malo te vode u kojoj se kuvao i izmiksirati ga sa 1/2 kasicice soli i napraviti pire. Sargarepu cemo jesti sirovu ( u ovom nacinu ishrane jedino je tako i dozvoljeno jesti je). Sargarepu cemo iseci na trake, a krastavac i luk cemo iseci na kolutove mozete ih posoliti sa prstovhvatom soli.
Prijatno!
Коментари
Постави коментар