Predlog dorucka - Bez gutenska Pizza sa slaninom





BEZ GLUTENSKA PIZZA SA SLANINOM




                I u ovom nacinu ishrane mozete jesti pizzu, ali naravno na hrono nacin. Danasnji predlog dorucka je jedan veoma zdrav obrok, a veoma hranjljiv. Ova pizza je bez glutena pa je mogu jesti i osobe na bez glutenskoj ishrani. Kao sto vidite u ovakvom nacinu ishrane mozete jesti i ovako nesto. Brzo ce vas zasitit, a meni u ovoj kombinaciji uopste nije nedostajao sir na pizzi. Ali u nekim narednim postovima bice jos razlicitih pizza sa razlicitim zdravim kombinacaijam. Kao sto sam vec bila napisala u ovakvom nacinu ishrane nije dozovljeno jesti kecap, tako da danasnju pizzu nisam ni pravila sa kecapom. Ova kombinacija je veoma ukusna.


Sastojci:     za testo je potrebno - 200g heljdinog brasna
                                                 - 1/2 praska za pecivo
                                                 - 1 kasicica morske soli
                                                 - 2 kasike maslinovog ulja(extra virgin) ili ljuspica grozdja
                                                 - 125ml vode

                 za filovanje:            - namaz od paprike ( recept mozete pronaci ovde)
                                                - 3 snita slanine
                                                - 1 paradajz
                                                - origano























Priprema:               Testo za picu cemo pripremiti na sledeci nacin: stavicemo sve suve sastojke zajedno, promesati ih pa dodati ulje i vodu. Umesiti testo i razviti ga u krug na pek papiru. Stavicemo u zagrejanu rernu na 200 stepeni i peci koru 5 minuta, samo dok ne uhvati koricu od gore. Onda cemo je izvaditi i filovati.  Slaninu cemo prethodno malo proprziti na tiganju samo dok malo porumeni. Koru cemo premazati namazom od paprike, poredjati kolutove paradajza i parcice slanine, posuti origano. Vratiti u rerni i ispeci jos 5-10 minuta.


Pizza je veoma lepa i hladna, ja je uglavnom uvek od uvece napravim za ujutru.


Prijatno!
                    










Коментари

Популарни постови са овог блога

SLATKA PECURKA

integralne zitarice i kako se pripremaju od celog zrna

Predlog za rucak - Riblja salata